LIVE RECENSIE – DAUWPOP – 3VOOR12

DAUWPOP: BEKEND FESTIVAL IN EEN NIEUW JASJE
Dieper het bos in, een kleiner terrein, maar nog steeds grootse artiesten.
by Anniek Scholten

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/overijssel/nieuws/2013/mei/Dauwpop–een-festival-in-een-nieuw-jasje.html

dauwpop hellendoorn 3voor12 copyright willem stolk

Zodra we tegen het hoofdpodium aanlopen, zien we meteen dat de tent al redelijk goed gevuld is dankzij de mannen van Kensington. Deze Utrechtse rockers hebben de laatste jaren hard aan de weg getimmerd en ervaring opgedaan, en dat is ze aan te horen. Ze spelen strak, zuiver en de sfeer zit er prima in. Alle hits worden gespeeld en worden moeiteloos meegezongen door het publiek. Kensington speelt vrij vroeg in de middag en dat lijkt ze geen goed te doen. Hoe leuk het publiek ook meedoet, zelf lijken ze minder onder de indruk. Pas aan het eind begint er wat interactie met het publiek te komen. Na een mislukte poging om een prachtige zee van lichtjes te creëren (het was tenslotte nog licht buiten), gingen daarna wel bijna alle mensen door de knieën toen ze daarom vroegen. Al met al was het een prima optreden van de mannen van Kensington, maar het had allemaal wel wat enthousiaster van hun kant gemogen.