LIVE RECENSIE – PAASPOP – LOFFTHERECORD

KENSINGTON GEËVOLUEERD NAAR COOLE GASTEN
by Jordan

Een festivalpodium is voor de mannen van Kensington geen onbekend terrein meer. In 2013 stonden ze op zo’n beetje elk festival, inclusief Pinkpop en Sziget. Nu fris uit de studio rollen ze hun eerste festivalshow van 2014 op om gloednieuwe en oude nummers te spelen. Wat mij vooral opvalt is dat ze zich iets anders gedragen dan de laatste keer dat ik ze zag.

Het gratis festival Victorie Loves De Hout 2012 was de enige en dus laatste keer dat ik Kensington hun kunstjes zag doen. In die tijd ging het lekker met de band, maar het grote succes was nog uitgebleven. Nu merk je meteen dat ze weten dat ze fans hebben. De Apollo tent rondom de mainstage was dan ook helemaal gevuld. Toch vond ik de uitstraling van Kensington iets te ver gaan. Je zag ze cool en zelfverzekerd kijken en regelmatig ging het handje van de frontman of gitarist omhoog met een ‘give me, give me’-gebaar. Kensington jullie zijn een gave band, maar verpest het nou niet.

Toch is het moeilijk te ontkennen dat Kensington niet weet wat ze doen. Elke keer wanneer ze het publiek een vraag stelde werd die zonder twijfel met “Ja” beantwoord. Zitten op de grond en omhoog komen en bij hun nieuwe single Streets tijdens het refrein je hand in de lucht doen, het maakte het concert veel leuker. De vraag of iedereen zijn mobieltje in de lucht wilden houden vond ik echter een minder goede. Dit was wel een mooi gezicht, maar alleen voor de band en niet als je in het publiek stond. Ik had dan ook moeite om nog wat te zien toen mijn buurvrouw voor mij haar Galaxy Note 2 te voorschijn haalde.

Aan het einde van de dag gaat het natuurlijk om de muziek en dat zat bij Kensington helemaal goed. Het begin was vrij zwak: de bandleden zochten constant contact met de geluidsman en er waren hier en daar wat onzuivere noten op te vangen, maar gelukkig werd het beter. De band speelde een aantal nieuwe nummers, ééntje met een elektronische tafel, die stuk voor stuk op Vultures hadden kunnen staan. Het hoogte punt voor mij was dan ook een oude track, Youth, die ze een tijdje rust hebben gegeven. Naar mijn mening het enige nummer dat anders klinkt dan de rest van het werk van de mannen. Dat Kensington’s muziek op elkaar lijkt weet je van te voren al, maar dat zorgt er wel voor dat de 45 minuten lange show een beetje in de herhaling valt. Kensington is zeker een feestje om live te zien, maar één keer per jaar is wel genoeg.

http://www.lofftherecord.nl/kensington-geevolueerd-coole-gasten/