LIVE REVIEW – PARKCITY LIVE – FANSINGTONS

FANREPORT – PARKCITY LIVE
pictures by Sera Roth for Fansingtons.

Heerlijk zomers weer, gezellige mensen en super artiesten. Dat was mijn dag op Parkcity Live in één zin. Een redelijk klein festival, maar toch landelijk bekend. Dat laatste komt zeker ook door de artiesten die er komen. Zondag 17 juli 2016 stonden 77 Bombay Street, La Gran Pegatina, Dotan, Lucas Hamming en UB40 op de mainstage, voor Kensington het festival afsloot!

kensington at parkcity live copyright sera roth fansingtons

Om 21:00 bleef het nog even spannend, het podium en het geluid waren nog niet helemaal in orde voor Kensington op dat moment. Ongeveer 15 minuten later kwamen ze het podium op, waar ze aftrapten met Riddles. Het publiek deed vooraan direct goed mee, wat verder in het midden werd het nog wat afwachtend ontvangen. Ik vond de setlist weer erg standaard, ik had dit jaar al 3 shows gezien en er wordt eigenlijk altijd hetzelfde gespeeld. Dat terwijl ze nog zoveel andere leuke nummers hebben! Het tweede nummer wat ze speelden was We Are The Young, waarna ze verder gingen met All For Nothing. Tussendoor werd het publiek enthousiast begroet en leken ze zelf ook nog enthousiaster te worden. Na All For Nothing gingen ze door met Words You Don’t Know, Don’t Walk Away en Ghosts, wat weer heel mooi werd gebracht. Zoals Casper zei een ouderwets schuifelnummer.

kensington at parkcity live copyright sera roth fansingtons

Na het rustige Ghosts konden we weer losgaan op Rivals, heerlijk springen op Heading Up High, en Done With It. Na Done With It kwamen de vlammen erbij, zoals het hoort bij War! Het publiek werd ook weer in 2 delen gesplitst voor de ‘hey’ wat Caspers kant was, zoals gewoonlijk en de ‘we won’t go to war’ wat Eloi voor zijn rekening nam. Lang hoefden we daarna niet stil te staan, want we mochten verder springen op Let Go. Uiteraard moesten we eerst even op onze hurken gaan zitten, en mochten we weer iets in de lucht gooien! Het publiek was inmiddels helemaal losgekomen en met zijn allen mochten we verder genieten van Don’t Look Back. Onze vuisten mochten we ook gebruiken, op de goede manier. Bij Streets gingen op het hele terrein de vuisten dus de lucht in. De mensen die daarna vermoeide armen hadden konden iets rustiger springen op Home Again.

kensington at parkcity live copyright sera roth fansingtons

Home Again staat in de shows ook een beetje bekend als het confettifeestje tijdens de een uur lang durende show. Na Home Again hadden ze nog een nummer voor ons, waarna zij zelf ook home again gingen. Om af te sluiten werd er Little Light gespeeld, waar een groot deel van het publiek de telefoon in de lucht hield met de zaklamp aan. Als ik naar achteren keek zag ik alleen maar lichtjes, en dat geeft toch een gevoel van samenhoring. Casper had zijn gekke dansjes meegenomen, en een paar grapjes kwamen er ook tussendoor. Ze gaven een heel energieke show, en ik heb persoonlijk het idee dat het alleen maar energieker word per keer dat ik hun zie. Ook viel het me op dat Jan een beetje naar voor kwam toen Eloi op het keyboard speelde bij Ghosts. Jan staat toch vaak een beetje verstopt achter een ander instrument of een beetje op de achtergrond achter Eloi. Dat vond ik toch een positief beeld geven van de band. Ze zijn stuk voor stuk onmisbaar in de band, en ik heb het gevoel dat veel mensen Jan vergeten als ze het over Kensington hebben. Zoals ik al zei, van mij mogen ze wel echt iets anders gaan inbrengen in de setlist, en mogen ze verder net zo’n energieke shows als op Parkcity Live geven! Het publiek ging ook heel makkelijk mee met wat zij ons vroegen of wat ze zeiden. Dat vind ik een heel mooi gevoel. Ik heb ervan genoten en ik hoop dat alle andere fans, en ook natuurlijke de (nog) niet fans ervan hebben kunnen genieten!

Pictures by Sera Roth for Fansingtons. All Rights Reserved. Repost only with permission and full credits.