LIVE REVIEW – ROCK WERCHTER – NIEUWSBLAD

RECENSIE. Groot in Nederland, (nog) niet bij ons: Kensington brengt de zon terug
by Jan Claes

http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20160702_02367838

“Ongelofelijk veel respect voor jullie die dit kutweer overleven.” Gelukkig was de elfendertigste plensbui na drie nummers voorbij. De Hollanders van Kensington, zanger Eloi Youssef op kop, haalden de zon terug naar Werchter.
Mega in eigen land, maar Vlaanderen is behalve veel airplay op Q-Music en een uitverkochte AB nog onontgonnen gebied. Tot gisteren.

De vier uit Utrecht zorgden vroeg in de middag voor véél volk op het hoofdpodium van wat ze zelf ‘Mighty Mighty Werchter’ noemen. Veel Nederlanders die élke song meebrulden. Maar de Belgen deden ook mee tijdens hun – hier – bescheiden hits.

All or Nothing gaf een Kings of Leon-gevoel, maar dan enthousiaster. Streets was een eerste hoogetpuntje op dag 3. Kensington was waar Werchter nog steeds het best in is. In de zon naar gitaren luisteren. Dàt leek alweer een tijdje geleden. Volgend jaar maakte de Nederlandse rockband een opstapje, van de AB naar de Lotto Arena. Energie genoeg om het kleine Sportpaleis te vullen.