KENSINGTON GENOMINEERD VOOR 2 EDISONS

Kensington is genomineerd voor 2 Edisons in de categorieen: Rock en Album.
De jury motiveert hun nominaties als volgt:

CATEGORIE ROCK
Kensington – Control
Van twee, naar drie, naar vijf Ziggo Domes in 2018, wéér een Gouden nummer 1-plaat met Control. En dat is níet de makkelijke, voorspelbare grote gebarenplaat geworden die ze hadden kunnen maken, maar reikt veel verder. Die lef en ambitie is bewonderenswaardig.

CATEGORIE ALBUM
Kensington – Control
Tien Ziggo Domes zijn niet genoeg om de jaren van Kensington te beschrijven. De top bereiken was één, het knapst aan Control is dat de Utrechters voorbij de typische stadionrock hebben durven denken, in plaats van alleen maar te consolideren.

In de categorie Rock moet Kensington het opnemen tegen Indian Askin en de Staat. In de categorie Album zijn verder Broederliefde en Douwe Bob nog genomineerd.

http://www.edisons.nl/pop/nieuws/jurymotivaties-nominaties-2017