KENSINGTON WINT EDISON CATEGORIE ROCK

Maandag 13 februari werden de Edisons uitgereikt: de oudste muziekprijzen van Nederland. Kensington won een Edison in de categorie Rock. Het was de tweede Edison voor de band, twee jaar geleden wonnen ze al eens in dezelfde categorie.

De jury motiveert hun keuze voor Kensington als volgt:

“Twee, drie of vijf Ziggo Domes: het is momenteel allemaal geen probleem voor Kensington, de band waarop even geen enkele maat lijkt te staan. Kwestie van consolideren zou je zeggen, maar daar hebben deze Utrechters niet voor gekozen. Voor het vierde album Control werd de almaar door denderende trein even helemaal stilgezet. Het viertal blijkt meer in huis te hebben dat de karakteristiek epische stadionanthems waarmee ze die Ziggo Dome-reeks wisten te realiseren. Ook uit de veel persoonlijkere teksten van Eloi Youssef blijkt een onvoorzien sterke ontwikkeling. Kensington was al larger than life toen dit album verscheen, de verrassing zat in de details, de nuance, het lef het roer om te gooien en te vernieuwen. Een Britrocker, een dramakoning, een baslijntjesfreak en een punkdrummer: de ingrediënten voor muzikaal experiment zijn meer dan aanwezig bij Kensington. Dat de groep op het toppen van hun zegetocht dat experiment is aangegaan en met veel succes ook artistieke groei najaagt en erin slaagt om artistiek én commercieel te scoren en te boeien is voor de jury reden hen te belonen met een Edison.”

http://www.edisons.nl/pop/nieuws/juryrapporten-edison-pop-2017