RECENSIE – AN INTRODUCTION TO

KENSINGTON – AN INTRODUCTION TO
by Roel

http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/21558/kensington-an-introduction-to.html#.T9nqGdtXv9J

kensington an introduction to album cover

Kensington is een tamelijk nieuw kwartet uit Utrecht dat bestaat uit drie voormalige leden van Quad aangevuld met zanger/gitarist Eloi Youssef. De band debuteert met een single met een dubbele A-kant op Stuck In A Day Records, dat de laatste tijd de producten steevast in een dvd-verpakking doet. Als inspiratie noemt het viertal Coheed and Cambria, Saves the Day en Finch en dan weet je wel hoe de groep zo’n beetje klinkt.

De twee nummers op ‘An Introduction To..’ mogen er zeker zijn. De liedjes zitten goed in elkaar en vooral op het gebied van de gitaarpartijen doet Kensington aan spannende zaken. Ondanks dat er in de tracks nogal wat ruimte is voor tempowisselingen en breaks raak je het spoor niet bijster en zitten de deuntjes tamelijk snel in je hoofd. Zelf weten ze dat overigens nog beter te formuleren: “De single bevat twee opzwepende rocksongs die laten zien dat experiment met ritme en complexe songstructuren catchy popliedjes kan opleveren.” Daar is dus geen woord van gelogen en met dit eerste teken van leven op een glimmend schijfje maakt Kensington dus zeker een bijzonder puike indruk. We willen meer!

Aantal Tracks: 2
Speelduur: 6:17 minuten