RECENSIE – AN INTRODUCTION TO

KENSINGTON – AN INTRODUCTION TO
by Bart Nijssen

http://www.kindamuzik.net/recensie/kensington/an-introduction-to/13677/

kensington an introduction to album cover
“Als we nu onze eerste single eens in een dvd-doos stoppen, vallen we zeker op”, moet het Utrechtse Kensington gedacht hebben.
En zo geschiedde. Het twee tracks tellende An Introduction to… is het eerste visitekaartje dat de band afgeeft en de indruk is direct positief, al dat komt niet door het formaat doos. Zowel ‘The Vigilante Decays’ als ‘Question Mark Royale’ zijn prima uitgevoerde en pakkende emopop- meets-indierock-liedjes in het straatje van onder meer Saves The Day en Finch. Dat daarbij niet enkel vierkwartsmaten de boventoon hoeven te voeren, bewijst het viertal in eerstgenoemde track, die mede door het orgeltje op de achtergrond een aardig sfeertje heeft.
Van vorm boven inhoud is dan ook allerminst sprake bij Kensington. Benieuwd hoe ze hier een vervolg aan gaan geven…