RECENSIE – PLANET HEARTBREAK vol. 2

DIVERSE ARTIESTEN – PLANET HEARTBREAK VOL. 2
by Bas van de Looy

http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/25363/diverse-artiesten-planet-heartbreak-vol-2.html#.T9nzJNtXv9J

stijl: allerlei
wat: cd
label/eigen beheer: Stuck In A Day Records

Stuck In A Day Records is een onafhankelijk Amersfoorts label voor bands die in potentie top 40-hits schrijven. Als het aan de twee label-oprichters Bram de Wijs en Remco Geraerts ligt, zullen binnenkort duizenden pubermeisjes zwijmelen bij de klanken van – pak hem beet – Findel, Only Seven Left en Skokotronic. De bijgevoegde promotekst laat immers weinig aan de verbeelding over. “…Pleur al je andere semi-hippe cd’s vol Engelse The-bandjes en hysterische electrorock maar uit het raam…” en “… Stuck In A Day Records presenteert alle Nederlandse sensaties van 2007 bij elkaar op 1 cd!…”. Bevinden wij ons, door het uitkomen van Planet Heartbreak vol. 2, werkelijk op de vooravond van een ware muziek-revolutie?

Nee, een revolutie gaat dit schijfje niet teweegbrengen. Wat Planet Heartbreak wel doet is behagen en verrassen. Er zijn een paar fantastische liedjes van groepen te vinden op dit cd’tje die in de toekomst voor verrassingen kunnen zorgen. Helaas daarnaast ook een hoop highschool skatepunkbandjes die het niveau – neergezet door de vier fantastische openingstracks van Kensington, Findel, Impossible Situations en Only Seven Left – flink naar beneden halen. Laten we ons even bezig houden met deze eerste vier.

(…)
Kensington laat met ‘Man Mission Mayhem’ horen de nodige pop-skills te hebben, maar komt daarnaast ook lekker lomp en hoekig over. De meest gevarieerde band van de vier.

(…)
Er is inderdaad iets aan de hand in de provincie Utrecht. Maar dit heeft weinig te maken met de schreeuwerige promotietekst. Op ‘Planet Heartbreak vol. 2’ zijn geen extreme muzikale sensaties te vinden waardoor, zoals de promotekst adviseerde, je al die suffe Engelse bandjes kan wegpleuren. Laat dus gewoon lekker The View en The Libertines in je cd-collectie zitten, alleen al om het feit dat dit echt muzikale sensaties zijn.

Wat we wel horen is potentie. Een heleboel potentie! En zoals Only Seven Left bewijst, weten groepen wel degelijk dankbaar gebruik te maken van het opstapje dat dit label hen biedt. Stuck In A Day Records is een label om in de gaten te houden. En het scheelt grote platenbonzen een hoop research. Wil je nieuw potentieel talent horen? Schaf dan gewoon voor die vier euro dit schijfje aan. Je zult er geen spijt van krijgen.

aantal tracks: 16
speelduur: 56:00 minuten.