RECENSIE – KENSINGTON EP

KENSINGTON  – KENSINGTON EP
by Jorg Bressers

http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/25878/kensington-kensington.html#.T9nx29tXv9J

stijl: rock
wat: ep
label/eigen beheer: Stuck In A Day Records

 

kensington ep album cover
Een jaar geleden verschenen de eerste twee nummers van de Utrechtse band Kensington. Een introductiesingletje zullen we maar zeggen. En niet zomaar een singletje. Nee, Kensington gaf daarmee een visitekaartje af dat de nieuwsgierigheid naar meer aanwakkerde. Nu is het dan zo ver: een gelijknamige debuut ep. Eindelijk.

Zo nu en dan belandt er een zilverglimmende vriend in de cd-speler waarvan je bij het eerste nummer al weet: dit is leuk. Op deze ep is dat eerste nummer ‘Man/Mission/Mayhem’. Catchy, energiek en opwindend. Als dan blijkt dat de volgende nummers – ‘The Lost Art (Of Joining Counterparts)’ – op de plaat ook een hoog “woehoe, leuk nummer!”-gehalte hebben, is al duidelijk dat Kensington een jaar na het eerste materiaal zeker niet teleurstelt. Het tegengestelde is het geval, de band overtuigt ruimschoots. In de nummers ‘One Way Traffic’ en ‘Fire At Will’ geeft de band even wat minder gas en laat het zich van een rustiger kant zien. Zonder daarbij te vervallen in saaie poprock. En daarin ligt meteen de kracht van de band. Het is moeiteloos in staat verschillende stijlen en sferen te combineren tot een geloofwaardige sound. Hoe klinkt die sound dan: ongeveer als een roerbak van Incubus, Fall Out Boy en Maxïmo Park.

Het Utrechtse kwartet geeft op dit debuut duidelijk blijk van muzikale wasdom. In vijf nummers krijgt de luisteraar een goed idee van het kunnen van Kensington, hun originaliteit en muzikaliteit. De plaat is goed geproduceerd, afwisselend en aanstekelijk. Inclusief overtuigende zang en teksten van Casper Starreveld. Verdomd weinig mis mee dus. Enige minpunt? Er staan maar vijf nummers op. Hiervan willen we altijd meer. Een, in Nederland, wereldberoemd citaat van Barry Stevens is het enige wat gezegd kan worden. Nu is het tijd voor een echte langspeler. Tot die tijd: gaat dat zien!

aantal tracks: 5
speelduur: 19:45 minuten