RECENSIE – YOUTH

KENSINGTON – YOUTH
by Joeri

http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/30666/kensington-youth.html#.T9oImttXv9J

stijl: emo/Britrock
wat: ep
label/eigen beheer: Snowstar Records

youth ep album cover

Ruim een jaar geleden beweerde Kensington in een interview na de succesvol ontvangen debuut-ep, dat iedere plaat moet worden afgesloten met een koor. Anno 2008 doorbreekt het jeugdige viertal dan wel hun eigen credo, fans van Gregoriaanse zang hoeven niet te treuren: de kersverse cd mag ditmaal beginnen met een a capella koor, en zo gaat de band precies verder waar ze gebleven waren.

Wat is er in de tussentijd allemaal veranderd? Niet bijster veel: de discografie van de groep telt nog steeds slechts ep’s, er zijn nog altijd twee leadzangers en de muzikale hoofdmoot bestaat nog steeds uit extreem hoekige riffs met aanstekelijke zangpartijen, die men zou kunnen bestempelen als emo. Wel houdt nu iemand anders de drumkruk warm en klinkt het alsof de gitaristen hun effectenarsenaal aanzienlijk hebben uitgebreid.

Stevige distortion, delay en dergelijke hebben tezamen met een professionele mastering bijgedragen aan het volle geluid van de plaat. In combinatie met inventieve structuren en lyrics die binnen een luisterbeurt mee te zingen zijn, is Kensington volwassen, klaar om uit te vliegen in de wijde wereld.

Meer dan sporadisch vertonen de songs overeenkomsten met repertoire van Fall Out Boy, Bloc Party en Arctic Monkeys, zonder aan authenticiteit af te doen. Met hulp van radio, tv en cd-winkels lijkt het daarom niet onmogelijk dat in de nabije toekomst emo-pubers in gestreepte H&M kledij in hippe rock-uitgaansgelegenheden tracks van ‘Youth’ aanvragen, zodat uiteindelijk iedereen volmondig mee blèrt à la ‘The Pretender’ (Foo Fighters).

Maar jongens, wanneer komt nou een volledig album? Want met vier nieuwe liederen en een onnavolgbare remix door Nobody Beats The Drum zijn we niet meer tevreden: we willen meer!

aantal tracks: 5
speelduur: 17:22