LIVE RECENSIE – GROENE ENGEL OSS – SUPPORT HIT ME TV

Express: met Sidekicks, Kensington, Hit me TV en Dans Le Rock – Groene Engel (Oss) 25/06/2010
by Maurice Tonies

De gevestigde orde kennen we nu wel. De grote namen die sieren vele posters van de podia, maar ook deze bands zijn klein begonnen. Ze hebben allemaal dat traject van de kleine zalen en supportacts moeten doorstaan. Iedere band heeft zo zijn ervaring mogen opdoen en zich kunnen laten zien, zich expressief kunnen uiten. Vanavond waren er in de Groene Engel te Oss dan ook 3 bands die deze kans hebben gekregen.

http://www.rockportaal.nl/index.php/live/express-met-sidekicks-kensington-hit-me-tv-en-dans-le-rock-groene-engel-oss-25062010/

(…)
Op een avond zoals deze zijn er veel wisselingen op het podium. Na de show van The Sidekicks wordt er dan ook snel omgebouwd en wat hierop volgt lijkt erg rommelig. Er worden wat instrumenten snel getoetst en de drukte op het podium voorspelt niet veel goeds. Dan opeens begint Kensington te spelen. Nee, dit is niet een nummer van de soundcheck, maar meteen het optreden van de band uit Utrecht. Het verschil tussen deze act en de voorgaande is meteen duidelijk. Kensington is al wat verder op weg en oogt als een echte band.
Hun nummers zijn vrij catchy. Strakke lijntjes, melodieuze klanken die prima worden aangevuld door zanger Casper. Ook hun stijl is terug te vinden in het vakje met Indiemuziek, waardoor de associaties met de Arctic Monkeys en de Kaiser Chiefs al snel is gemaakt. Echter kent de band ook een behoorlijke cross-over als de band zich ook op de stonerrock richt. De band blijkt ook een fan te zijn van Queens of The Stone Age en deze combi komt zeer verdienstelijk uit de verf. De band heeft het prima voor elkaar en vol trots nodigen ze iedereen uit voor hun cd-presentatie in de Ekko op 17 juli. De band heeft ambitie en hopelijk ligt voor hen wat moois te wachten.
(…)