RECENSIE – BORDERS

KENSINGTON – BORDERS
by John Denekamp

http://oor.nl/#reviews/albums/8988/borders

GENRE: POP/ROCK
LABEL: BLADEHAMMER/EMI

borders album cover

Borders zijn nare dingen. Je kunt een God zijn in Landgraaf en een paar kilometer verderop – zeg Aachen – een complete nobody. Vul zelf al die vaderlandse voorbeelden maar in. Het Utrechtse Kensington denkt in ieder geval al over de grens op dit debuut.

Het album werd geproduceerd door de jonge en talentvolle James Kenosha uit Leeds (Grammatics, Pulled Apart By Horses) en opgenomen in de studio van Nick ‘Peanut’ Baines van Kaiser Chiefs. Het kwartet behoort tot de horde Serious Talents van 3FM en mocht al opwarmen voor Razorlight en The Wombats. Met de sound en ambitie van Kensington zit het dus wel goed, al lijkt de band stilistisch nog wat zoekende. Zo houdt de spetterende opener All That I Know het midden tussen springerige Britpop (The Wombats) en Amerikaanse emo (Panic At The Disco) en is de tweede song When It All Falls Down een galmende Britpopballade. Overtuigend zijn beide tracks wel en dat geldt voor het gros van Borders. Het knappe van Kensington is dat ze vrij hoekige liedjes als Franklin Exists en de single Youth aanstekelijk en radiofähig aankleden. Of ze er de borders mee overkomen, valt nog te bezien. Eerst maar eens Landgraaf zien te veroveren.