NATIONALE FESTIVAL AMBASSADEUR 2011

KENSINGTON VERWERFT TITEL ‘NATIONALE FESTIVALAMBASSADEUR’

Kensington is gisteravond 9 juni verkozen tot beste Nederlandse festivalband. De Utrechtse band mag zich het hele jaar Nationale Festivalambassadeur noemen en won bovendien een plaats op het Servische EXIT-festival. De band ontving de prijs uit handen van Peter Smidt, creatief directeur van het Groningse EuroSonic-festival.

http://www.musicfrom.nl/magazine/nieuws/37466/kensington-verwerft-titel-nationale-festivalambassadeur.html#.T9tSQNtXv9J

kensington is nationale festival ambassadeur 2011
Naam
De actie is een initiatief van radiozender Kink FM. Deze hele week konden luisteraars stemmen op hun favoriet uit een selectie van drie bands. DeWolff en A Silent Express streden ook om de titel Nationale Festivalambassadeur 2011. “We hebben de afgelopen week echt mega hard gewerkt om iedereen zo ver te krijgen om op ons te stemmen en blijkbaar is dat gelukt want we zijn nu de Nationale Festivalambassadeur en we gaan naar Servië! We gaan nu proberen onze naam ook in het buitenland te vestigen. Wij willen iedereen die op ons heeft gestemd ontzettend bedanken.”, vertelt zanger Casper trots.

Drive
Ook Peter Smidt had lovende woorden over voor de kersverse Festivalambassadeur: “Kensington werd na hun optreden op het Noorderslag festival al eens de beste band van Nederland genoemd. Het is een band die zich kenmerkt door een enorme drive en een enorme inzet en ik denk dat ze daarom de perfecte band zijn om Exit plat te spelen.”

EXIT
Naast eeuwige roem, champagne en een enorme cheque, wint Kensington ook een optreden op EXIT in Servië. Dit festival wordt door kenners getipt als het mooiste van Europa. Het evenement won in 2007 de Europese verkiezing ‘Festival van het Jaar’ en trekt jaarlijks meer dan 150.000 bezoekers. Vooral de locatie van Exit is indrukwekkend: de zeventien podia staan opgesteld tussen de muren van een oud fort met uitzicht op de Donau.

Fris
Jan Smeets van Pinkpop schatte de kansen van Kensington vorige week al groot in. “Kensington vind ik leuk. Die klinken fris en hebben zich snel een leuke naam toegeëigend. Daar draait het in het buitenland om. Niet te moeilijk doen, want dan is het klaar”, liet ‘Mister Pinkpop’ optekenen.