LIVE RECENSIE – BREDA BARST 2011

ZONDAG OP HET AMSTELPODIUM – BREDA BARST ’11
Met Dan Musk, Ambacht, Vanderbuyst, The Sunpilots, Kensington en The Crookes
by Daniël Hereijgers

Voorrondewinnaars Dan Musk en Ambacht, Vanderbuyst eindelijk op een hoofdpodium, alternatieve rock van The Sunpilots uit Australië, het aanstormende Kensington en de Britse gitaarrockers van The Crookes.

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/breda/nieuws/2011/september/zondag-op-het-amstel-podium-breda-barst-11.html

(…)

Kensington
Poprockband uit Utrecht. Wint de laatste tijd rap aan populariteit.

Plus
De voorste rijen en de mensen midden voor het podium genieten. Deze band bouwt aan zijn fanbase. En het blijft het hele optreden droog.

Min
Kensington houdt het voor de rest van het publiek toch bij wat obligate praatjes. Muzikaal is het repetitief en eerlijk gezegd een beetje saai. De teksten nemen je ook nergens mee en wat er wordt gezongen, is onvolgbaar. Niet te volgen. Behalve de vaak herhaalde stukken, die dan weer wel, maar dat is niet genoeg.

Conclusie
Sommige overstuurde intro’s zijn heel aardig, verder blijft Kensington al gauw hangen in herhaling. Tekstueel is het niet sterk of spannend en de band weet daarom nauwelijks te overtuigen in Breda vandaag.

Cijfer
5
(DH)