BEVRIJDINGSDAG – INTERVIEW – NOVUM

GEZONDE SPANNING KENSINGTON VOOR BEVRIJDINGSDAG
by Novum

Onder de heren van Kensington heerst een ‘gezonde wedstrijdspanning’ voor Bevrijdingsdag. Dat zegt zanger en gitarist Casper Starreveld van de Nederlandse rockband, die maandag als Ambassadeur van de Vrijheid verschillende bevrijdingsfestivals door het hele land afgaat in een helikopter van defensie.

“Het is een grote eer en vet om in een helikopter te vliegen”, zegt de rocker tegen Novum Nieuws. Kensington wil maandag bovenal ‘een feestje bouwen’ met het publiek, maar wel met een boodschap. “We willen een moment bewust stilstaan bij vrijheid. Wij hoeven ons niet druk te maken om de keuzes die we maken. Dat klinkt misschien heel suf, maar dat is op veel plekken niet zo.”

“Ik zie het ook als een soort verplichting om mijn dromen na te jagen, omdat ik die kans krijg”, gaat Starreveld verder. “We zijn geen politieke band, maar wij vinden ook dat je op 5 mei iets moet vinden van politiek.” Het eerste optreden van Kensington vindt om 13.00 uur plaats in Amsterdam. Daarna staan Haarlem, Utrecht, Den Bosch en Roermond op het programma.

http://www.nieuws.nl/entertainment/20140505/Gezonde-spanning-Kensington-voor-Bevrijdingsdag