LIVE RECENSIE – BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT – 3VOOR12

BFU VERSLAG DEEL 1
Knalland, KOFFIE, Great Minds, Upsessions, Taymir & Kensington
by Menno de Meester en Iris van Korven

Park Transwijk is weer omgetoverd tot festivalterrein ter ere van de vrijheid. De blauw-rode fakkel brandt en de zon schijnt. Wij voorzien jullie vandaag van informatie over de muziek, de sfeer en andere opvallendheden. In dit verslag kun je lezen hoe de optredens van Knalland, KOFFIE, Great Minds, Upsessions, Taymir & Kensington waren.

Kensington, 17.30 – 18.00 uur, Hoofdpodium
Hoe groot is Kensington? Een festivalweide vol meezingende mensen groot. De Utrechtse rockers vlogen als ambassadeurs van de vrijheid met een helikopter langs vijf Nederlandse steden. De vliegeniers worden op het podium bedankt: “Dit zijn onze piloten en het zijn bazen.” De mannen in kwestie springen het publiek in en vliegen over honderden handen. In een half uur komen alle hits van Kensington voorbij. De band speelt braaf en strak. De heren staan duidelijk te genieten. Na het redelijk abrupte einde gaan ze snel weer door naar de volgende stad. Ik krijg nog een strandbal met een telefoonnummer van een fan en geef hem aan zanger Eloi. Hup, to the chopper!

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/utrecht/nieuws/2014/mei/BFU-verslag-deel-1.html

FOTOVERSLAG
http://3voor12.vpro.nl/lokaal/utrecht/nieuws/2014/mei/BFU-fotoverslag-deel-1.html