LIVE VERSLAG – PARKPOP – 3VOOR12/DENHAAG

VERSLAG PARKPOP 2014: JUPILER STAGE
Met Epica, Kensington, Orange Skyline, Dudettes en meer
by Robin Stroop

Het Jupiler Stage op Parkpop 2014 ligt mooi opgesteld tussen de prachtige bomen van het Zuiderpark. Dit jaar spelen hier de winnaar van de Global Battle Of The Bands, Orange Skyline, de bands met niet-alledaagse muziek Djaikovsky en Hanggai, het aanstormende talent Dudettes en de absolute publiekstrekkers Kensington en Epica. Een prachtige line-up!

Wat is de optelsom van een uitgelaten massa Parkpoppers euforisch van de overwinning van ‘onze’ baltrappers met een retegoede even euforische rockband? Dat is de memorabele hekkensluiter Kensington, die vanaf de aftrap letterlijk met een oranje voetbal en figuurlijk het publiek naar grotere hoogtes speelt. Want bij het verzoek van gitarist en tweede vocalist Casper, getooid in half verscheurd brulshirt, oranje sokken en dito gitaar, om bij het nummer ‘Home again’ allen op de schouders van een zwaardere buur te klimmen, gaf een groot deel van de uitzinnige kijkers onmiddellijk gehoor. Vol trots kijken de mannen regelmatig naar de dolenthousiaste menigte. Volledig gerechtvaardigd, gezien ze elk lijf voor de Jupiler Stage compleet in hun ban hebben. En wat maakt het uit dat vrijwel elk nummer van het viertal verdacht veel op elkaar lijkt, aan ‘once in a lifetime’ songs als eerder genoemd ‘Home again’ en ‘We are the young’, kan menig band een puntje zuigen. Kensington rocks, en wij rockten mee!

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/den-haag/nieuws/2014/parkpop/Verslag-Jupiler-podium.html