INTERVIEW – NOVUM NIEUWS

KENSINGTON DANKT NUMMER ÉÉN AAN TIMING EN HARD WERK
by Novum

Dat het nieuwe album van Kensington op de eerste plek van de Album Top 100 is binnengekomen, is volgens de bandleden te danken aan een combinatie van hard werken en het kiezen van het juiste moment. “We hebben er alles aan gedaan om dit te laten gebeuren”, zegt zanger en gitarist Casper Starreveld tegen Novum Nieuws over Rivals.

Kensington speelde de afgelopen tijd veel in winkels en platenzaken. “Ook kregen we veel positieve recensies”, aldus Starreveld. “Daarbij moet je nog wel het geluk hebben dat mensen je muziek tof vinden, maar ik denk dat wij een heel goed ‘momentum’ hebben: Streets en All for Nothing doen het heel goed en die singles hebben mensen warm gemaakt voor het album. Het album was er precies op het moment dat mensen dachten: nu moet ik ‘m hebben. In oktober was het misschien te laat geweest en in juni te vroeg.”

Volgens Starreveld hebben behalve 3FM ook andere grote radiostations Kensington omarmd. “Voor het eerst in onze carrière is het niet alleen maar 3FM dat ons draait, maar ook Q-Music en 538.” De gitarist denkt dat dat komt omdat er in Nederland wat meer ruimte is voor rockbands. “Er zijn er niet zo veel die op hoog niveau bezig zijn.”

Hoewel Kensington staat te springen om ook het buitenland te veroveren, denken de bandleden ook in Nederland nog te kunnen groeien. “Lowlands was een hoogtepunt, maar in februari gaan we de Heineken Music Hall doen”, zegt Starreveld, die zaterdag met zijn bandmaatjes optrad op het festival in Biddinghuizen. “We bleven ook maar groeien de afgelopen jaren”, vult drummer Niles Vandenberg aan. “Waar houdt het op? We weten het niet.”

http://www.nieuws.nl/entertainment/20140819/Kensington-dankt-nummer-een-aan-timing-en-hard-werk