RECENSIE – RIVALS – MAXAZINE

KENSINGTON RIVALS
by Serge van de Lisdonk

rivals album art‘Je moet het ijzer smeden als het heet is’, dat moet het productieteam van Kensington gedacht hebben bij het ontwikkelen van hun nieuwe album ‘Rivals’. Wanneer het vorige album ‘Vultures’ de gouden status heeft bereikt, diverse singles grote hits zijn gebleken en je omarmt wordt door 3FM, is het logisch dat er snel een opvolger moet komen. Inmiddels is de clubtour (bijna) uitverkocht en staan de heren deze week op Lowlands waar het nieuwe album voor het eerst goed getest gaat worden. Maxazine zal daar bij zijn maar niet voor het huiswerk gedaan is.

Je kan een plaat bijna niet beter beginnen dan met de hitsingle ‘Streets’. Hoewel het meteen hoge verwachtingen schept is dit naar mijn mening het hoogtepunt van het album, misschien is het zelfs één van de beste liedjes uit 2014! Ook ‘All For Nothing’ is een goede keuze om als single uit te brengen met dat fantastische “Muse” intro en het heerlijke stemgeluid van Eloi Youssef. Des te verrassender is dan ook de derde track ‘Done With It’. Het zou zomaar op het Disney-album ‘Tarzan’ van Phil Collins kunnen staan.

Het luistert wel lekker weg maar dit staat in groot contrast met mijn verwachtingen. Ook ‘System’ is een keurig popliedje maar ‘Riddles’ daar in tegen is eigelijk een zeer middelmatig, saai nummer. Helaas zal ook de rest van het album niet aan de hoge verwachtingen kunnen voldoen. Het enige hoogtepuntje is de laatste track ‘Rivals’ en dan met name de laatste twee minuten waar het nummer eindelijk wat ballen krijgt.

Het ijzer is gesmeden maar ik krijg het idee dat het album (te) snel in elkaar gezet is en dat we hier niet de heren van Kensington aan het werk horen maar eerder een productieteam wat heel goed begrijpt dat je moet pieken op je hoogtepunt. Kensington is namelijk een vreselijk goede (live) band met een eigen geluid waar wij in Nederland heel trots op mogen zijn. Ik denk dat de vier Utrechters veel beter zijn dan dit album doet vermoeden. Het wanstaltige geflirt met 3FM bevestigt mijn vermoeden dat dit een commercieel project is wat ik graag door de vingers wil zien als Kensington over een paar jaar met een eigen album komt, een album met kloten en niet weer met zacht gekookte eieren. (6/10)(Universal)

http://www.maxazine.nl/2014/08/12/kensington-rivals/