RECENSIE – RIVALS – SMASHPRESS

KENSINGTON – RIVALS
by Melanie Snoei

De vier mannen van het Nederlandse Kensington worden steeds bekender. Na hun tweede album “Vultures” kwamen ze meer in de spotlights. De nummers “Streets” en “All for Nothing” heb je misschien al een paar keer op je radio gehoord. Nu kunnen we genieten van een derde schijfje van de Utrechters: “Rivals.“

Het knallende begin van “Streets” is het eerste wat je hoort. Een geweldig samenspel van basgitaar, gitaar en drums maakt je gelijk benieuwd naar wat ze nog meer van zich zullen laten horen in dit album. Dan, als “All for Nothing” opent, wordt er rustiger aan gedaan. Je hoort zeker dat de vier mannen talent hebben als je luistert naar hoe alle instrumenten elkaar aanvullen. In het eerste nummer kun je horen wat een knalnummer ze kunnen neerzetten, maar toch zijn er vooral rustige nummers op dit album. Jammer.

Afgezien van de weinige knalnummers op dit album is het nog steeds een goed album. De instrumenten lopen goed samen met de stem van zanger Eloi Youssef. Door wat catchy melodietjes in de muziek blijf je met je voet heen en weer gaan. Stiekem hoop je op nog zo’n knalnummer als “Streets.” Dit krijg je ook aan het einde van track nummer acht. Een enorm gitaarspel overdondert je. Hier hoor je ook weer dat Kensington wat meer kan dan alleen rustige songs.

Nu komt de laatste track, “Rivals.” Een heel rustig begin met vooral gedrum in de achtergrond loopt op tot een groot en knallend gitaarspel. Zo eindig je een album!

“Rivals” is een album dat kan knallen, maar dit niet altijd doet. De rustige tracks komen hierdoor wel extra tot hun recht. Zoals je op elk album van Kensington hoort, zijn er dit keer weer pakkende deuntjes in elk nummer. Zoals je bij enkele tracks te horen krijgt kunnen de mannen ook een knallend gitaar-en-drumspel neerzetten. Het begin en einde van dit tien track tellende album is zeker knallend, maar daartussen vooral rustig.

Beoordeling: 7,5/10
Releasedatum: 8 augustus 2014
Label: Universal Music

http://www.smashpress.nl/album-review-kensington-rivals/