VERSLAG INSTORE TILBURG – BRABANTS DAGBLAD

KENSINGTON TUSSEN DE WASMACHINES IN TILBURG
by Sanne Tegelaar

Di 12 augustus: De populaire band Kensington uit Utrecht werd vorige week in de Volkskrant nog de misschien wel populairste gitaarband van Nederland genoemd. Komend weekend staan ze op een uitverkocht Lowlands. Al hun andere concerten zijn ook uitverkocht. Maar vanmiddag speelden ze weggestopt tussen de wasmachines in de Saturn een aantal liedjes van hun nieuwe plaat Rivals.

Er was zo weinig ruchtbaarheid aan het verrassingsoptreden gegeven dat de dranghekken er verlaten bij stonden. Van de vier bandleden traden er ook maar twee op. “Er stond een koelkast in de weg voor het drumstel”, zei zanger/gitarist Casper Starreveld. Tijdens de signeersessie later schoof drummer Niles Vandenberg nog wel even aan.

Buitenkans
Robin van Woensel (20) uit Oosterhout stond al een half uur voor het optreden klaar in de Saturn. “Ik had verwacht dat het heel druk zou worden, maar er is niemand. Dit is een buitenkans. Straks op Lowlands zijn het weer hele kleine poppetjes op een groot podium. Nu kan ik letterlijk met mijn neus bovenop ze gaan staan.” Twee jaar geleden zag ze de band voor het eerst tijdens het Parkfestival in Oosterhout. “Toen stonden ze op een heel klein podium en kende bijna niemand ze. Mooi om te zien hoe ze sindsdien steeds populairder zijn geworden.” Hoe ze van het optreden wist? Via een berichtje van een vriend op Facebook. Als een lopend vuurtje is het bericht daarna duidelijk niet gegaan…

Koel-vriescombinatie
Het handjevol publiek dat speciaal voor het optreden naar de Saturn is gekomen doet vreemd aan als je bedenkt dat de clubtour van de band bijvoorbeeld al maanden uitverkocht is. Bandlid Casper Starreveld weet zich ook niet zo goed raad met de situatie. “Dit volgende nummer gaat over een koel-vriescombinatie”, grapt ie om vervolgens ook op te merken dat ie echt nog nooit van zijn leven tussen het witgoed heeft gespeeld.

http://www.bd.nl/opinie/blogs/stadsgezicht/kensington-tussen-de-wasmachines-in-tilburg-1.4486264