LIVE RECENSIE – ZEELAND NAZOMERFESTIVAL

KENSINGTON MAAKT FAAM WAAR OP SLOTOPTREDEN VAN ZEELAND NAZOMERFESTIVAL

MIDDELBURG – Kensington is misschien wel de grootste Nederlandse rockband van dit moment en dat maakte ze zaterdagavond waar op het Abdijplein in Middelburg, waar de band het Zeeland Nazomerfestival afsloot.

Kensington is live ijzersterk. De leadzangers, dan weer Casper Starreveld, dan weer Eloi Youssef, hadden het publiek aan touwtjes. Het ging door de knieën als Youssef het vroeg en het sprong op bij de eerste tonen van Go Down. Voor crowdsurfing ging het een beetje te ver, maar er werd gesprongen en meegezongen. Bij het afschieten van een kanon met confetti was het feest compleet. Het publiek riep om meer nummers, maar na een toegift, Kilimanjaro, was het voorbij.

http://www.pzc.nl/extra/cultuur-in-zeeland/kensington-maakt-faam-waar-op-slotoptreden-van-zeeland-nazomerfestival-1.4520764

KENSINGTON MAAKT ER EEN TE KORT FEESTJE VAN
by Ilana Noot

MIDDELBURG – We vroegen aan een jongere om een recensie te maken van het optreden van Kensington in Middelburg.

Dit is het verslag van Ilana Noot uit Middelburg.

Kensington belooft er op de laatste avond van het Zeeland Nazomerfestival een fantastisch feestje van te maken.Op het podium staan vier nonchalant geklede heren die niet van plan zijn veel van hun instrumenten heel te laten. Het publiek komt wat moeizaam op gang en babbelt vrolijk door, maar door de energieke en overtuigende manier van spelen, hebben de heren op het podium na het derde nummer iedereen aan hun zijde. “Steek je handen in de lucht als je trots bent op het kasteel!” roept gitarist Casper Starreveld, waarmee hij doelt op het Abdijcomplex. Er wordt gelachen en de nummers daarna enthousiast gesprongen en gedanst. Vooral de hits, zoals Streets, Let Go en Home Again, worden luidkeels meegezongen. In het geval van het laatste nummer wordt een flinke bus confetti uit de kast getrokken die het feest compleet maakt.

Drie kwartier na het eerste nummer wordt het publiek bedankt voor de aanwezigheid. Na het spelen van de toegift hebben we een show van krap een uurtje gezien.

Het optreden was energiek, verzorgd en compact, maar voor de 25 euro die je voor een kaartje neer moest tellen, veel te kort.

http://www.pzc.nl/extra/cultuur-in-zeeland/kensington-maakt-er-een-te-kort-feestje-van-1.4521277

KENSINGTON SCOORT LAAGSTE BIJ PUBLIEK ZNF

MIDDELBURG – Kensington kreeg zaterdag van alle ZNF-concerten op het Abdijplein de laagste score van het publiek: gemiddeld 3,69 sterren.

Zo oordeelde publiek over ZNF
De populaire rockband staat met dit gemiddelde op een totaal van 5 sterren onder aan de lijst van beoordelingen die de bezoekers in de PZC-publieksenquête hebben uitgebracht.

De hoogste score was voor Blaudzun donderdagavond met een gemiddelde van 4,69 sterren.

Dat Kensington veel minder waardering kreeg, heeft wellicht veel te maken met het korte optreden van slechts 50 minuten. Daar klonk zaterdagavond veel gemor over bij de bezoekers die 25 euro voor een kaartje hadden betaald. Uitgesplitst zag de stemming voor Kensington er als volgt uit:

8,33%: 1 ster
11,57%: 2 sterren
17,16%: 3 sterren
28,49%: 4 sterren
34,45%: 5 sterren

http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/kensington-scoort-laagste-bij-publiek-znf-1.4521072