LIVE RECENSIE – HMH – PODIUMINFO

KENSINGTON – 20/02 – HMH
by Kim Raven

Kensington wordt gezien als de beste band van Nederland. Ze eindigen hun Europese tour in een uitverkochte Heineken Music Hall op vrijdag 20 februari.

De heren hebben veel energie en zijn zichtbaar enthousiast. Ze zijn blij om bekende gezichten in het publiek te zien. “Maar we zijn ook heel blij met de nieuwe gezichten,” roept Casper Starreveld er snel achter aan. Naast veel energie vanuit de band, zit de show van bijna 2 uur goed in elkaar. Vuurspuwende kanonnen, vuurwerk en confetti, alles wordt uit de kast getrokken om een show neer te zetten waar de gemiddelde Amerikaanse rockband nog wat van kan leren.

Zodra de heren vragen om te klappen, klapt het publiek mee, zodra ze vragen om te springen, begint iedereen te springen. De band is goed op elkaar ingespeeld, zonder dat het gemaakt of geregisseerd overkomt. Knap dat deze Utrechters een show neerzetten van zo’n hoge kwaliteit.

Alle hits komen voorbij van het recentste album Rivals spelen ze natuurlijk de grote hits ‘War’ en ‘Streets’. Ook spelen ze ‘Home Again’ van Vultures met een prachtige introductie waarin ze vertellen dat ze het heerlijk vinden om weer thuis te zijn.

Kensington waagt zich ook aan een cover. Niet zomaar een cover, maar aan ‘Take Me To The Church’ van Hozier. Eloi Youssef is goed bij stem en laat zien hoe goed hij is door een prachtige Kensington vibe mee te geven aan dit liedje. Wat een prachtige versie. Ze eindigen het concert met ‘Little Light’ waarvoor iedereen het lichtje op zijn telefoon aandoet. Aan de outtro lijkt geen einde te komen, Kensington wil nog niet naar huis, gelukkig spelen ze binnenkort twee keer voor een uitverkochte Ziggo Dome. Wat moet dit een heerlijk jaar zijn voor Kensington en de fans!

http://www.podiuminfo.nl/review/3568/Kensington_-_2002_-_HMH/