LIVE VERSLAG – PAASPOP SCHIJNDEL – ROCKPORTAAL

Paaspop 2015: Vrijdag (Schijndel) 03/04/2015
by Maurice Tonies

Ook in 2015 mag Kensington zich komen melden bij de artiesteningang in Schijndel. De band heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. 2014 was het jaar waarin hun grootse zegetocht begon en stonden alle grote festivals al in de rij om de mannen binnen te halen. Paaspop heeft geen Gouden Tip nodig om te weten dat ze gewild zijn en voordat de band uit Utrecht mag aftrappen staat de Apollo-tent wederom ramvol. Als de band het eerste nummer inzet zingt het publiek al massaal mee. All For Nothing is een grote hit en doet vele kelen wijd open zetten. De fans zijn aanwezig en kennen de nummers letterlijk woord voor woord. Het lijkt echter zo dat Kensington een beetje op een automatische piloot hun set afwerkt. Muzikaal is er niets aan te merken aan het optreden, maar de spontaniteit ontbreekt. Na ongeveer een half uur lijken de twee zangers binnen de band een beetje te smelten. Ze zoeken meer contact met het publiek en vanaf dat moment slaat de vlam werkelijk over. Er is wisselwerking tussen publiek en band en het feest komt dan pas echt los. Er wordt voor het podium meer gedanst en nog meer meegezongen. Send Me Away, We Are The Young en War gaan er in voor zoete koek. Maar als je het publiek helemaal los wil laten gaan hoef je maar een ding te doen, begin met de regel Where Do We Go When The Streets Are Calling…. Tot achteraan in de Apollo-tent klonk Streets, de grootste hit van de Utrechters. Een flink applaus blijft dan ook niet uit en zo zit de eerste dag van het festival er alweer op en kijkt Rockportaal al uit naar het moois wat er nog meer te zien valt de komende dagen in Schijndel!

http://www.rockportaal.nl/paaspop-2015-vrijdag-schijndel-03042015/