INTERVIEW NILES – 538

Kensington drummer Niles over eerste Ziggo Dome show

Het is de allergrootste band van Nederland van dit moment. Dit jaar vult Kensington maar liefst vijf keer de Ziggo Dome. 538-dj Frank Dane sprak de ochtend na de eerste show met drummer Niles Vandenberg op 538. ‘Het was woensdagavond, maar mensen gingen echt compleet nuts.’

Rondje compleet
Kensington denkt groot, groter, grootst en bewijst dat met een show op 18 juli in de ArenA. ‘We zijn wel wat gewend nu, dus we hebben er vertrouwen in dat we de tent compleet kunnen platspelen als we dat willen. We hebben de HMH gedaan, nu de Ziggo Dome, volgend jaar de ArenA en zondag doen we een signeersessie in de Mediamarkt dus dan is het rondje compleet.’

Grootste dieptepunt
Niles vertelt ook over Kensingtons grootste dieptepunt ooit. Het was in Het Kasteel in Alphen aan den Rijn. ‘Ik denk dat er één betaalde bezoeker was. De merchandise man ging ook maar kijken, omdat er toch niks werd verkocht. Er stonden dus twee man in de zaal.’

De toekomst
Waar gaat dit eindigen? ‘Ik zou het niet durven zeggen, maar ik denk dat we een band zijn die nieuwe dingen wil blijven doen,’ zegt Niles op 538.

Luister het hele interview hier:
https://www.538.nl/kensington/kensington-drummer-niles-over-eerste-ziggo-dome-show